Avoimet Puutarhat -tapahtuma

Kuvaus

Sadat yksityiset ja julkiset puutarhat avautuvat kaikille vierailijoille kerran vuodessa ympäri Suomea.

Vuosittain julkistetaan teema ja myönnetään teeman mukaisesti Vuoden Avoin puutarha -tunnustus.

Tausta

Tapahtuma on toteutettu yli kymmenen kertaa eri aikoina kesäisin kesäkuusta elokuun alkuun. Tapahtuma on osa kansainvälistä Rendez vous aux Jardins -verkostoa, johon kuuluu yli 20 eurooppaista maata. Avoimet Puutarhat -tapahtuman aktiivisuus on kasvanut sekä vierailijoiden että puutarhansa avanneiden keskuudessa vuodesta 2011.

Tulevaisuus

Tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ja sen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat tapahtuman jatko ja www.avoimetpuutarhat.fi -sivustojen kehittäminen puutarhamatkailusivuiksi.

Ilmoituksen taustalla olevat yhteisöt

Puutarhaliitto ry järjestää tapahtuman yhteistyökumppaneineen. Tapahtumaa ovat tukeneet vuosittain Nikolai ja Ljudmila Borisoffin ja Maiju ja Yrjö Rikalan puutarhasäätiöt.