Elävän perinnön kansallinen luettelo

Tämä sivu sisältää muutoksia, joita ei ole merkitty käännettäväksi.

Tällä sivulla voi tehdä hakemuksen Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Luettelointia tehdään osana Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta.

Kansallinen luettelo on seuraava askel Elävän perinnön wikiluettelosta. Siihen elävän aineettoman kulttuuriperinnön vaalimiseen osallistuvat ja perinteen harjoittamista ja ylläpitämistä edistävät yhteisöt voivat esittää wikiluettelossa jo olevia kohteita. Elävän perinnön kansalliseen luetteloon voi tehdä ilmoituksia samoista aihealueista kuin Elävän perinnön wikiluetteloon. Hyviä käytäntöjä kerätään vain Elävän perinnön wikiluetteloon.

Ohjeita ja lisätietoja hakijalle

Kansallisen luettelon kohteista päättää opetus- ja kulttuuriministeriö Museoviraston ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmän esityksestä. Ehdotuksia arvoivat myös eri alojen toimijat. Kansallisesta luettelosta on myöhemmin mahdollista tehdä ehdotuksia Unescon kansainvälisiin aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin.

Haku Elävän perinnön kansalliseen luetteloon päättyy 30.4.2017. Seuraavan kerran kansalliseen luetteloon voi hakea aikaisintaan vuonna 2019.

Hakemus kansalliseen luetteloon on tehtävä alla olevaa hakulomaketta käyttäen. Kun olet luonut tunnuksen wikiin ja kirjautunut sisään, voit tallentaa lomakkeelle tietoa. Muistathan täydentää ilmoituksen myös wikiluetteloon.

Lisätietoja
Leena Marsio, Aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori, Museovirasto