Kuutimet -käsityöpiiri

Kuvaus

Joukko käsitöistä innostuneita ihmisiä kokoontuu kerran kuukaudessa neulomaan, virkkaamaan tai tekemään muita mukana kulkevia käsitöitä. Tärkeintä on yhdessäolo, säännöllisistä tapaamisista kiinni pitäminen ja rentouttava tauko arjessa. Tällaisia piirejä on olemassa lukuisia. Meidän piirissämme vetovastuu ja tarjoiluiden järjestäminen kiertää. Välillä järjestät ja muilla kerroilla voit hyvällä omallatunnolla rentoutua.

Tausta

Idea syntyi vuonna 2012, kun ystävän kanssa tajusimme, että päädymme tekemään käsitöitä liian harvoin ja usein tekemiseen tarvitsee toisten apua ohjeiden tulkitsemiseen jne. Sovimme ensimmäisen kerran ja kutsuimme ystävämme mukaan. Piiri on aina ollut avoin myös kutsutuille tutuille. Olemme tavanneet kerran kuukaudessa siitä lähtien. Tiedän toisen ompelupiirin, joka on lähtenyt käyntiin uutisoinnista, jossa kerrottiin käsitöiden tekemisen lievittävän stressiä. Piiri syntyi heti.

Tulevaisuus

Tärkeintä on jatkuvuus. Kuutimien aikana on syntynyt jo kolme lasta, ja he ovat olleet mukana tapaamisissa. Tavoitteena on tavata nykypäivästä pitkälle vanhuuteen, säännöllisesti toisiamme ilahduttaen ja tarjoten hengähdyshetkiä käsitöiden äärellä. Ja kenties seuraava sukupolvi innostuu tavasta, ystävystyy keskenään ja saa luonnollisen innostuksen käsillä tekemiseen.

Vapaamuotoinen yhteisö, viiden naisen ystäväjoukko: Amanda, Riina, Tiina, Tanja ja Satu.