Puolangan pessimismipäivät

Sijainti Puolanka
Asiasanat huu, murteet

Perinteen harjoittajat ja tuntijat

Puolangan Pessimistit jatkaa Kainuulaista perintöä pilkkaamalla yhtä aikaa ylipositiivista yleiskulttuuria ja synkkyyteen taipuvaa kainuulaista ajattelutapaa, joka kiteytyy lauseeseen: Mitäpä se hyvejää.

Puolangan pessimistit viettää pessimismipäiviä vuoden jokaisena päivänä.

Puolangan pessimistisessä brändäyksessä näytetään todellisuus, eikä lähdetä kiiltokuvamaiseen mainontaan.

Perinteen taustaa ja historiaa

Kainuussa vuosikymmenen toimineet Puolangan Pessimistit ovat tuoneet hiljaiseen pitäjään eloa kesätapahtumallaan, vaikka Puolangan pessimismipäiviä vietetäänkin vuoden jokaisena päivänä. Puolangan rokuliviikon aikana on pessimistien musiikkiesitys, grillikahvio, makkaraa, kahvia ja pessimistien myymiä tavaroita, joissa on kainuulaisia ja pessimistisiä lausahduksia.

Kesätapahtuma periaatteella "Kainuussa edes pessimismi ei kannata". Kaamosaikaan ei järjestetä mitään: se on liian rankkaa, ja kirkasvalolamppukin on vielä ostamatta, kun sen kalleus masentaa.

Tietoja

Puolangan pessimismipäivät joka vuosi 1.1.- 31.12.

Perustamispäivä

“Jaa me vai? Eka tappaos oli heinäkuussa 2007, tämä sivu perustettiin 13.10.2009.”, kertovat pessimistit sivuillaan.

Puolangan pessimistit esiintyvät joka vuosi Puolangan rokuliviikon aikaan.

Pessimistikulttuuri tuskin on hiipumassa ja se on olennainen osa kainuulaisuutta.