Saavutettavuusselosteet

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) mukaiset saavutettavuusselosteet

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Teemme Museovirastossa jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Tarjoamme myös tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Verkkosivuillamme on saatavissa useita yhteystieto-osoitteita ja voit asioida myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Museoviraston yhteystiedot

Saavutettavuusseloste wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi

Museovirasto pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi ja on laadittu 23.9.2020. Verkkosivusto on julkaistu 3.2.2016. Olemme tehneet saavutettavuusarvion itse.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Sivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen. Kaikissa kuvissa ei ole alt-tekstiä. Ainoastaan näppäimistöllä käyttäminen ei saavuta saavutettavuusvaatimuksia. Sivuston kielten määrittelyssä on puutteita.

Museovirastoon kuuluvien kulttuuriperintöaineistojen kuvat eivät ole saavutettavia, sillä näiden määrä (satoja tuhansia kuvia) on huomattava eikä Museovirastolla ole kustannustehokkaita tai automatisoituja menetelmiä saattaa kulttuuriperintöaineistojen sisältöä sellaiseksi, että se täyttäisi saavutettavuusvaatimukset.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus@museovirasto.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi/). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto