Saavutettavuusselosteet

From Elävä perintö -wiki
Jump to navigation Jump to search

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) mukaiset saavutettavuusselosteet

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Teemme Museovirastossa jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Tarjoamme myös tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Verkkosivuillamme on saatavissa useita yhteystieto-osoitteita ja voit asioida myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Museoviraston yhteystiedot

Saavutettavuusseloste wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi

Museovirasto pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi ja on laadittu 23.9.2020. Verkkosivusto on julkaistu 3.2.2016. Olemme tehneet saavutettavuusarvion itse.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Sivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen. Kaikissa kuvissa ei ole alt-tekstiä. Ainoastaan näppäimistöllä käyttäminen ei saavuta saavutettavuusvaatimuksia. Sivuston kielten määrittelyssä on puutteita.

Museoviraston kokoelmiin kuuluvien kulttuuriperintöaineistojen kuvat eivät ole saavutettavia, sillä näiden määrä (satoja tuhansia kuvia) on huomattava eikä Museovirastolla ole kustannustehokkaita tai automatisoituja menetelmiä saattaa kulttuuriperintöaineistojen sisältöä sellaiseksi, että se täyttäisi saavutettavuusvaatimukset.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Verkkolomakkeella: www.museovirasto.fi/palaute

Sähköpostilla: kirjaamo@museovirasto.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi/). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tiedostojen saavutettavuus

Sivustollamme on useita PDF-, DOC- sekä DOCX-tiedostoja. Kaikki näistä eivät ole saavutettavasti toteutettuja. Puutteet 23.9.2018 ja sen jälkeen julkaistuissa tiedostoissa korjataan mahdollisimman pian. Kaikkia sitä vanhempia tiedostoja emme välttämättä ehdi korjata. Osa palvelimellemme ladatuista vanhemmista tiedostoista on lisäksi muiden organisaatioiden tuottamia.