Teekkarikulttuuri

Teekkarikulttuuri
Sijainti Espoo
Asiasanat teekkari, opiskelijaperinne, opiskelijat, tekniikka

Perinteen harjoittajat ja tuntijat

Erityisesti Espoon Otaniemessä vahvana elävä yhteisö, jonka monet tavat, tapahtumat ja perinteet juontavat juurensa aina 1900-luvun alkupuoliskolle asti.

Perinteen harjoittaminen

- teekkarilakki - laulukulttuuri - tempaukset - orkesterit (RWBK) - wappulehdet (Otaniemessä Äpy ja Julkku, Tampereella Tamppi jne.) - jäynät - speksit

ja paljon muuta!

Teekkareiden tavat vaihtelevat paikkakunnasta riippuen. Muun muassa Tampereella, Oulussa ja Lappeenrannassa on myös vahvoja teekkariperinteitä.

Perinteen taustaa ja historiaa

Tarkempaa tietoa esimerkiksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Teekkarijaostolta: https://ayy.fi/yhteystiedot/jaostot/teekkarijaosto/ sekä Polyteekkarimuseosta (https://www.polyteekkarimuseo.fi)

Perinteen eteenpäin välittäminen

Monet teekkariperinteet opitaan fuksivuonna vanhempaa vuosikurssia olevan fuksikapteenin ohjauksessa.

Perinteen tulevaisuus

Perinteitä pyritään aktiivisesti pitämään yllä, mutta paineet opiskelujen nopeasta suorittamisesta voivat pienentää aktiivisen yhteisön kokoa ja siten hankaloittaa perinteiden vaalimista.