National Inventory of Living Heritage

Kohteesta Elävä perintö -wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä on käännetty versio sivusta Elävän perinnön kansallinen luettelo, ja käännös on 67 % valmis.

National Inventory of Living Heritage

Elävän perinnön wikiluettelosta on mahdollista hakea Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Ensimmäinen hakukierros järjestettiin vuonna 2017, jolloin Opetus- ja kulttuuriministeriö nimesi 52 kohdetta kansalliseen luetteloon. Ensimmäisellä hakukierroksella saatiin lähes sata hakemusta kymmeniltä eri toimijatahoilta. Kansallinen luettelo pohjautuu Museoviraston ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmän esityksiin. Ehdotuksia arvioivat myös eri alojen toimijat.

Kansallinen luettelo täydentyy määräajoin ja seuraavan kerran luetteloon voi hakea vuonna 2019. Kansallisesta luettelosta on mahdollista tehdä ehdotuksia Unescon kansainvälisiin aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin. Suomen esityksistä päättää opetus- ja kulttuuriministeriö yhteisöjen hakemusten perusteella.

Valinta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon on tunnustus perinteiden parissa toimiville yhteisöille. Luettelo tuo vahvempaa näkyvyyttä perinteille. Samalla se on askeleen lähempänä kansainvälisen tason tunnustusta.

Read more about the elements in the national inventory in English from here.

Instructions and more information for applicants

Evaluation criteria

For more information
Leena Marsio, Coordinator of Intangible Heritage, the National Board of Antiquities
leena.marsio(at)museovirasto.fi, tel. +358 (0)295 33 6017

Muut kielet:
English • ‎suomi • ‎svenska