Vårt kulturarv

Tämä on käännetty versio sivusta Meidän perintö, ja käännös on 100 % valmis.

I Wikiförteckningen över det levande kulturarvet finns det även artiklar från barn och ungdomar, som är märkt med en logo ”Meidän perintö” (Vårt Kulturarv). Barn och ungdomar spelar en viktig roll för att skydda det immateriella kulturarvet och göra traditioner levande, eftersom deras generationer praktiserar och förnyar traditioner nu och i framtiden. Det är därför viktigt att barn och ungdomar inser sitt eget bidrag till det immateriella kulturarvet som manifesterar och lever som en del av sitt liv - i vardagen och på fest.

De artiklar som gjorts av ungdomar har inspirerats av websidan Lär dig immateriella kultuarv. Det finns en mängd läromaterial på webbplatsen som låter dig hantera det levande arvet i undervisningen. Läs mer i http://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/sv/

Du kan läsa alla Vårt Kulturarv-artiklar här.